Breastfeeding Conference

Four Points by Sheraton Conference Center
319 Fountains Parkway
Fairview Heights IL 62208

Thursday, March 7th, 2019

Detailed conference session description and schedule listed below.



Registration is not yet open


Edwardsville Region Breastfeeding Task Force
 
  
Lighting the Way to Breastfeeding Success 

Four Points by Sheraton Conference Center
319 Fountains Parkway
Fairview Heights IL 62208 
Thursday, March 7, 2019

PROGRAM SCHEDULE 


8:00-8:10         Introduction/opening remarks                                                                                                                      10 minutes


8:10-9:40         The Woman Behind the Breasts:  The context of infant feeding issues                                                           90 minutes
                            by Cynthia Good, MS, CDE, IBCLC, RLC, CATSM

9:40-9:50         Break                                                                                                                                                          10 minutes


9:50-10:50       My Brain is Doing What?  Bias and the Perinatal Care Provider                                                                    60 minutes
                            by Cynthia Good, MS, CDE, IBCLC, RLC, CATSM 

10:50-11:05      Break                                                                                                                                                           15 minutes


11:05-12:05      Management of Oversupply                                                                                                                         60 minutes
                             By Divya Parikh, MD, IBCLC, RLC 

12:05-1:15        Lunch                                                                                                                                                           75 minutes 


1:15-2:45         Sunlight Deficiency, Vitamin D and Lactation:  Helping families make informed decisions                              90 minutes
                           by Cynthia Good, MS, CDE, IBCLC, RLC, CATSM 


2:45-3:00        Dessert Break                                                                                                                                               15 minutes


3:00-4:00        Brief Lactation Encounters:  Effective counseling techniques when time is limited                                        60 minutes                             by Cynthia Good, MS, CDE, IBCLC, RLC, CATSM


4:00-4:15          Closing and Evaluation                                                                                                                                15 minutes


Hotel room rate is $75 plus tax per night this year.  This room rate is only available on or before February 4, 2019.

No refunds of conference registration fee after February 21, 2019.
  

 
 
 

Speaker Information

Pumping room available
Rooms available on site at reduced conference rates
highway access and many eateries near by